I tirsdags var jeg til min sidste eksamen for i år og tager nu hul på to måneders ferie fra studiet. Det betyder bl.a. at jeg skal arbejde en masse på mit skriveri og mine illustrationer, men det betyder også lidt mere tid til læsning!

Som den læsehest jeg er, elsker jeg både at læse nye fantastiske bøger, men jeg genlæser også ofte de bøger jeg elsker. I dagens indlæg vil jeg komme med forslag til DIN sommerlæsning. God fornøjelse.

Legend.

Legend er en triologi af Marie Lu, der består af bøgerne Legene, Prodigy og Champion. Serien handler om June , der er en af Republikken Amerikas unge stjernesoldater og Day, der er opvokset i slummen og nu er en af Republikkens mest eftersøgte sabotører. Da Day bliver mistænkt for mordet på Junes bror, sætter hun alt ind på at finde ham. Men efterhånden som June zoomer ind på Day, opdager de dog hver for sig, at der måske er andre ting end mordet på Junes bror, der binder dem sammen. Men det er dødsensfarlig og dybt begravet viden – og  Republikken skyr ingen midler for at holde sandheden skjult. 

Jeg kan kun anbefale serien, det er en helstøbt verden Marie har skabt og utrolig troværdige karakterer. Den er skrevet med skiftende synspunkt imellem de to hovedpersoner og det fungerer rigtig godt. Jeg kan ikke sige andet end, bare LÆS den!

 

The Selection.

The selection er en triologi der består af bøgerne Udvælgelsen, Eliten og Den Eneste Ene. Den handler om pigen America der lever i et klasseopdelt samfund i landet Illea, der tidligere har været USA. Americas familie tilhører underklassen og lever på sultegrænsen, så America har intet andet valg i “Udvælgelsen” end at acceptere invitationen selvom hun har en hemmelig kæreste. Snart befinder hun sig i et komplet fremmed og dekadent miljø, der er langt mere tillokkende end hun kunne have forestillet sig.

Her er vi lidt mere over i romance genren og alligevel er deres verden omgivet af oprørere der angriber paladset i tide og utide. Det er nærmest en omvendt udgave af Hunger Games, hvor målet er kærlighed istedet for død. Men er du til lidt romance, blandet med lidt dystopi så er The Selection helt klart værd at læse.

Det skal lige nævnes at der senere er blevet tilføjet to bøger mere i serien, men da de følger Americas datter mange år senere føler jeg ikke de som sådan er en del af serien.

 

Slettet.

Slettet er en triologi af Teri Terry, der består af bøgerne Slettet, Splittet og Knust. Serien handler om pigen Kyra, der er blevet slettet. Det betyder at alle hendes minder er væk og hendes personlighed er nulstillet. Regeringens forklaring er at hun har været terrorist og hun har nu fået en ny chance hvis hun er villig til at følge deres regler. Men da små brudstykker af glemte ting langsomt dukker op i hendes sind, får hun mistanke om at nogen lyver for hende. Men hvem?

Denne serie er en thriller der foregår i en dystopisk fremtid og den formår virkelig at give stof til eftertanke. Der dukker hele tiden nye spor op og det er nervepirrende for man ved reelt ikke hvem Kyra egentlig er. Det er en uhyggelig fremtids verden hun lever i, men den er rigtig godt bygget op og bøgerne byder på mange plot tvists. Jeg kan ikke sige så meget mere uden at spoile, så vil blot anbefale dig at læse den.

Sjov bonus info; jeg læste denne serie lige omkring hele Brexit-halløjet og i serien er kimen til den verden de lever i, præcist opstået da Storbritannien meldte sig ud af EU. Skal vi mon være bekymrede nu?

 

Harry Potter og det forbandede barn.

I Harry Potter og det forbandede barn, følger vi Harrys mellemste barn – hans søn Albus. Albus bliver til Harrys fortrydelse bedste venner med Malfoys søn. Det er svært for Albus at leve op til sin berømte far – der nu arbejder i ministeriet – og det giver nogle gnidninger mellem far og søn. Men det er ikke altid at mørket kommer fra de steder man venter det.

Det er svært at skrive så meget om denne bog uden at spoile, derfor det meget korte resume. Inden jeg læste bogen har jeg hørt meget delte meninger om den og har da også brugt noget tid på at tage tilløb til at læse den. Som du måske ved allerede, er bogen jo skrevet som et teater manus, med replikker og sceneskift osv. Og netop derfor er det min opfattelse at enten kan man slet ikke abstrahere fra bogens form, eller også elsker man at blive trukket tilbage i Harry Potter universet, uanset form. Jeg tilhører den sidste, jeg var vild med den!

Og derfor vil jeg også anbefale dig at læse den. Dog med det lille ‘men’, at du skal gøre op med dig selv hvilke forventninger du har til den. For den er Ikke en Harry Potter bog. Men den gør det alligevel godt med at genskabe universet omkring bøgerne. Hvis du beslutter dig for at læse den, vil jeg meget gerne høre hvad du synes, skriv det gerne i kommentarerne herunder.

 

Hunger Games.

Hunger games er en dystopisk triologi af Suzanne Collins, der består af bøgerne Dødespillet, Løbild og Oprør. Den handler om pigen Katniss der melder sig frivilligt for at tage sin søsters plads i det frygtede dødsspil. Hvert år udtrækkes 24 børn til det frygtede døsspil og her skal de kæmpe imod hinanden for at overleve. 2 personer – en dreng og en pige, fra hvert af de 12 distrikter skal kæmpe mod de andre i spillet og derefter mod dem selv. Der er kun én, der kan gå levende fra spillet. 

Okay, okay, denne er en meget hypet og efterhånden lidt gammel serie, det ved jeg godt. MEN hvis du nu ikke har læst dem endnu, synes jeg lige jeg ville anbefale den. For den er virkelig GOD. Det er en af den slags bøger der, for mig, er meget svær at lægge fra sig når først man er begyndt.

 

Divergent.

Divergent er en triologi af Veronica Roth, der består af bøgerne Afvigeren, Oprøreren og Fornyeren. Den handler om Pigen Tris der lever i en postapokalyptisk verden, hvor samfundet er inddelt i fem faktioner. Som 16-årig skal hun vælge, hvor hun hører til. Hendes valg vil diktere hendes venner, hendes idealer, hendes tilværelse. Det er et valg for livet. I sjældne tilfælde er der nogen, som falder uden for kategori. Hun afviger. Hendes liv er i fare.

Jeg tror også de fleste efterhånden har læst denne fede serie, men er du ikke en af dem, så synes jeg klart du skal gøre det nu. Det er en virkelig flot og gennemtænkt verden Veronica har fået skabt og karaktererne er både troværdige og elskelige. Slutningen tager en – for mig – meget uventet drejning, der ikke helt faldt i god jord hos mig, men alligevel synes jeg serien er værd at læse. Og jeg kommer helt sikkert også til at læse den igen, når jeg lige har sundet mig lidt mere over slutningen.

 

Spektrum – Leoniderne.

Leoniderne er første bog i Sprektrum serien af Nanna Foss. Den handler om 15-årige Emilie der tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse. Før Emilie får set sig om, har hun trekantede ar i håndfladerne, og hendes skolekammerater begynder at kunne uforklarlige ting.

Denne bog er nær umulig at lægge fra sig når først man er begyndt! En super velskabt verden, virkelig fede karakterer og et levende sprog gør denne bog top anbefalelsesværdig, så hvis du ikke har læst den så er det bare med at komme igang!

Der er nemlig også udkommet en toer der hedder Geminiderne og tænk sig, til efteråret kommer den tredje bog i serien (Ursiderne), der forventes at ende med ni bøger. Grunden til at jeg kun har skrevet Leoniderne på listen her er at jeg faktisk ikke har fået læst Geminiderne endnu (pinligt, den har stået på reolen meget længe!) og nu da jeg ved at nummer tre er lige på trapperne, vil jeg vente med at læse den til jeg har fået fingre i Ursiderne, for så er der dømt læsemaraton!

 

Panteonsagaen – Vejen til Panteon.

Vejen til Panteon er den første bog i Panteonsagaen af Boris Hansen og den handler om  drengen Lucas der bor i Zonen. Zonen er der hvor samfundets svageste sendes hen og her lever de en trist tilværelse blandt grå betonblokke. Da hans bedste ven, Cassandra, pludselig forsvinder, vælger han at rejse ud for at finde hende. Han finder ud af at Cassandra er taget til en fremmed verden der ikke burde findes. En verden hvor Panteons guder strides og Empyrias engle forsøger at forhindre en altomfattende krig. Lucas er ligeglad med guder og engle. Han vil bare have Cassandra tilbage. Men snart opdager han hemmeligheden bag hvem Cassandra virkelig er … og hvorfor hun valgte at rejse væk.

En absolut anbefalelsesværdig fantasybog! Boris formår at give historien en helt anderledes vinkel end man ellers finder i fantasy fordi vi ikke følger ‘den udvalgte’, men hendes bedste ven. Persongalleriet er skønt og flere af dem har bare sådan nogle skønne særheder at man ikke kan undgå at holde af dem. Skynd at få læst den, for til efteråret udkommer den næste bog i serien Akkanas Gåde og Jeg glæder mig!

 

Hvidt Støv – De døde vågner.

Hvidt støv er en triologi der består af bøgerne De Døde Vågner, Himlen Brænder og Rejsen til SELU (udkommer til August) og de handler om pigen Emily der står alene på sin 18 års fødselsdag. En mystisk og dødelig epidemi breder sig med lynets hast og hendes familie og venner er døde og den smukke, drømmende Anthony, som betyder så meget for hende, er forsvundet. Emily må finde ud af, om hun er den eneste, der har overlevet, og hvorfor. Men sandheden er langt mere uhyggelig, end hun aner …”

Denne bog fangede mig fra første side og hele vejen igennem var den utrolig svær at lægge fra sig. Jeg ærger mig faktisk over at jeg endnu ikke har læst den næste i serien, da historien bare er spændende. Det må blive endnu en maraton til efteråret når den sidste bog udkommer. Men i hvert fald vil jeg anbefale dig at læse De Døde Vågner, hvis du ikke har gjort det allerede.

Det var de ni forslag til sommerens læsning, jeg havde. Har du også en anbefaling til en god bog eller serie, så skriv det endelig i kommentarene nedenunder.

 

Rigtig god læselyst!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.