Uge 30 er lige om hjørnet og jeg skal på min aller første skriveferie. Ferien er arrangeret af forfatterforeningen HUF (Håbefulde unge forfattere), som jeg er medlem af. Det er en hel uge hvor vi er samlet en flok forfattere for at skrive en hel masse. Jeg har de sidste par år hørt en masse godt om skriveferier, men er det noget du bør kaste dig ud i?

Ærligt? Så ved jeg det ikke – endnu.

Min beslutning om at tage på en sådan skriveferie er baseret på de ting jeg har hørt/læst af gode ting om det og så en masse forventninger og forhåbninger til hvad jeg kan få ud af det.

19 forfattere stuvet sammen i et forsamlingshus i en uge, hvad kan gå galt? 😀

En del af skriveferiens appel er samværet med andre der er lige så skøre som mig selv og kan sidde fordybet i sin tekst flere timer ad gangen, men som også er friske på et spil eller en snak om bognørderi. Bare det at de er samme sted som mig og ved hvordan det er at svede over sine tekster, personer og i det hele taget forstå den der tilnærmelsesvise besættelse der opstår når man først kaster sig ind i sin historie. Jeg tænker det er det perfekte sted at dele sine glæder og frustrationer undervejs!

#CampNaNoWriMo

En årligt tilbagevendende begivenhed der i sin enkelthed går ud på at skrive 50.000 ord i juli måned. Det er jo ligetil, ikke? Nej, ikke rigtigt. Hvis du ikke allerede vidste det, så er det hårdt at skrive en bog! At sætte sig for at skrive så mange ord på en måned, kræver en indsats og her kommer skriveferien ind i billedet. En hel uge uden afbrydelser af børn der skal vise noget, der skal bruge hjælpe eller afbrydelser fra hverdagens opgaver i husholdningen, frigiver en masse tid til kun at koncentrere sig om at skrive. Det er den perfekte afrunding på #CampNaNoWriMo.

 

Hvad der ellers hører til en forfatter ferie.

  • Skriveferien ligger i et område tæt på skov og vand, så min #GamleHavelåge af en cykel kommer med, så jeg kan vedligeholde min cykeltræning, ind imellem ordkløveriet. Det er vigtigt at huske at bevæge sig, når man har en hel uge hvor det meste af tiden foregår siddende foran en pc-skærm.
  • Optimist som jeg er skal tegnegrejet også med, så jeg kan arbejde på det forside cover jeg er igang med (til en novellesamling, der udkommer til efteråret).

 

Så, for nu er jeg optimistisk og satser på stort udbytte af skriveferien. I løbet af ugen vil jeg smide lidt updates på mine sociale medier (FacebookInstagram og Twitter) og så laver jeg nok også en opsamling her på bloggen, er skriveferie anbefalelsesværdig eller ej.

 

Nu skal der pakkes, tak fordi du læste med.

One thought on “Skriveferie eller ej?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.