En af de ting jeg oftest bliver spurgt om er ‘Hvor får du inspiration fra til dine historier?’. Det vil jeg prøve at klarlægge i en lille serie af indlæg her på bloggen. Her i tredje og sidste del vil jeg fortælle om inspirationen til det univers historierne foregår i – både selvopfundne universer og vores egen verden.

japan-aso-somma-sea-of-clouds-51006

Ligesom med ideerne og karaktererne får jeg også inspiration til mine bøgers univers, MANGE steder fra.

Jeg elsker at se film og det hænder at jeg får inspirationsglimt når jeg ser dem. Det kan være et bestemt træ, en stemning på et gammelt slot eller noget helt tredje.

En anden rigtig stor inspirationskilde for mig er naturen. Ja, vores helt egen og ganske realistiske natur. Der findes så mange flotte steder, der har en drømmeagtig udsigt, eller et gammelt kroget træ med et hulrum i. Alle disse finurligheder sætter tanker og ideer igang hos mig. Jeg får næsten altid sådan en sælsom fornemmelse i kroppen når jeg ser det, næsten som om der er noget magisk over det. Ofte kan jeg finde på at tage mit kamera med og tage fotos som jeg sætter i min setting-portefølje.

foggy-mist-forest-trees-42263

Jeg har også oplevet at et univers er kommet til mig i mine drømme (sådan er en stor del af Makayas univers faktisk opstået).

Når jeg hører musik sætter det mig altid i en særlig stemning (alt efter sangen naturligvis) og disse stemninger er en stor inspiration og kan faktisk godt give ideer til elementer i et univers.

Jeg har vist fortalt det før, men jeg er et VISUELT menneske og derfor kommer det nok ikke som en overraskelse at jeg finder STOR inspiration fra billeder (til det er fx. pinterest helt genial!). Det er både selve motiverne, men i høj grad også stemningerne i dem.

Generelt set samler jeg rigtig mange brudstykker af inspiration og ideer overalt hvor jeg færdes. Det er bare er spørgsmål om at få det noteret ned og så se hvor ideerne kan bruges. Det er derfor os kreative mennesker ALTID har en eller anden form for notesbog på os 😀

Det var sidste indlæg omkring inspiration, håber det gav et godt indblik i min rodede hjerne og lidt af min kreative process.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.