En af de ting jeg oftest bliver spurgt om er ‘Hvor får du inspiration fra til dine historier?’. Det vil jeg prøve at klarlægge i en lille serie af indlæg her på bloggen. Her i anden del vil jeg fortælle lidt om det at udvikle sine karakterer.

pexels-photo-1

Enhver historie kræver en hovedperson, naturligvis. Men for at historien får fylde og bliver troværdig – og ikke mindst interessant – skal den krydres med andre personer også. Og alle de her personer – eller karakterer om du vil – skal navngives. Men hvor kommer inspirationen til navnene så fra?

Måske har du luret det allerede i overskriften, men her kommer det alligevel;

Inspirationen kommer fra min omverden. Fordi jeg ønsker mine karakterer er så virkelighedstro som muligt, finder jeg inspirationen til dem fra rigtige mennesker.

pexels-photo-26980

Jeg har ikke en formel til hvordan jeg finder navne til mine karakterer, det varierer alt efter hvad det er for en historie. Men sådan generelt set så samler jeg på navne. Ja, samler.

Tro det eller ej, så har jeg en navnebank. Her putter jeg alle mulige navne i hvis jeg lige føler det kunne passe i en historie.

Udover et navn, skal karaktererne jo også have et udseende og en personlighed.  Inspirationen hertil kommer ligesom navnene alle vegne fra.

Så derfor sker det ofte at jeg låner et navn, et karaktertræk eller et fysisk træk fra venner og bekendte omkring mig. Men det kommer naturligvis også fra de kendte, fra film og serier mv.

 

Læs med næste gang når jeg fortæller om at finde inspiration til universerne i mine historier.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.