En af de ting jeg oftest bliver spurgt om er ‘Hvor får du inspiration fra til dine historier?’. Det vil jeg prøve at klarlægge i en lille serie af indlæg her på bloggen. Her i første del vil jeg fortælle om ideer til og bag selve historierne. Altså historiernes handling.

book-read-relax-lilac

Det virker som om nogen tror at forfattere er sådan nogle væsner, der på magisk vis spytter fuldendte historier ud af ærmet. Men egentlig er vi (næsten) normale mennesker, med en passion for at fortælle historier. Inspirationen til mine historiers handling kommer i mange former og jeg vil fortælle lidt om dem her.

pexels-photo-29534

For et par år siden havde jeg en meget livlig drøm om en pige i et fremmed magisk univers. Pigen kom fra et skovland der hed Silvania og hendes skæbne var at redde hele universet fra ondskaben og den kommende undergang. Drømmen blev hængende i mine tanker og til sidst fyldte den så meget at jeg skrev den ned. Hele opbygningen af universet og landende var på plads og det er blevet til historien Makaya, som jeg arbejder på nu.

Jeg har haft flere af disse drømmeoplevelser, men jeg får også inspiration andre steder fra. En nyhedsoverskrift kan få en ide til at poppe op i mit hoved, ligeså vel som stemningen i en sang eller et enkelt øjeblik i en film eller tv-serie kan gøre det.

landscape-clouds-trees-sunrise-21845

Sidst men ikke mindst så er jeg et nysgerrigt menneske, som kan undrer mig over mange ting som fx. ‘hvad nu hvis verden gik under om tolv dage?’ og så er en ide født! Samtidig har jeg en meget livlig fantasi. Så ofte kommer ideer også til mig poppende ud af det blå. Hvor kommer de fra? Jeg ved det virkelig ikke …

Læs med igen næste gang, hvor jeg vil fortælle lidt om at finde inspiration til karakterer i mine historier.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.