Som forfatter ELSKER jeg også at læse bøger. Og jeg læser rigtig meget.

Her er nogle af de bøger jeg har læst den seneste tid. Måske kan du blive inspireret til din efterårs læsning?

books-5red

Shadow falls – af C.C. Hunter.

Shadow falls er en serie der handler om den 16-årige Kylie. Hendes forældre skal skilles, hendes kæreste slog op fordi hun ikke ville gå i seng med ham. Hendes bedstemor døde, og ikke nok med det har hun nu også fået sig en forfølger på nakken. Desværre er hun den eneste der kan se denne forfølger – og derfor bliver hun sendt til en psykolog.

Psykologen anbefaler at Kylie bliver sent på Shadow Falls sommerlejr. Kylie og hendes forældre tror det er en lejr for problematiske teenagere…

De troede forkert.

Det er en lejr for overnaturlige væsener: varulve, vampyrer, feer og hekse – og hvis hun skal tro lejrlederen, er Kylie også selv en af dem.
—-

Jeg kastede mig over denne serie af to årsager. C.C. Hunt kommer på fantasy bogmessen, men først og fremmest fordi bogens handling appellerede til mig. Jeg har indtil videre læst de tre første og begynder på den fjerde bog så snart jeg får hentet den fra biblioteket.

Og jeg blev ikke skuffet. Handlingen drives hele tiden frem og små mysterier dukker hele tiden op. Karaktererne er velskrevet og man kommer hurtigt til at holde af de fleste af dem.

Der var dog enkelte ting der, spolerede fornøjelsen lidt. Flere gange bruger de unge ord, der bare slet ikke virker naturlige for den alder (fx. at tænke Pigebarn om en anden teenager) og især i den første bog var der et ord der blev brugt i overflod (ilinger).

Men det til trods, synes jeg faktisk rigtig godt om serien indtil videre! Jeg vil anbefale den til DIG der kan lide fantasy og paranormal romance.

 

Mørkets søn – af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl.

Destan Tolvarssøn er arving til tronen, og når hans far dør, er det ham der skal herske over Sikanias mørke folk. Men det vil Destan ikke – og desuden er der mange år til at hersker Tolvar dør. Celina er også arving til en trone. Hun er lysets datter, og når hendes far en gang er væk, skal hun herske over Sikanias lyse folk. Selvom Sikania er et rige, er de to folk aldrig i berøring med hinanden: De har delt døgnet mellem sig, og sådan har det været mange generationer tilbage. Derfor er det heller ikke meningen at Destan og Celina nogensinde skal møde hinanden. Men det kommer de til. Hersker Tolvar har udtænkt en plan som skal sikre hans folk evigt mørke, og Destan skal hjælpe ham med at få det til at ske.

Jeg læste denne bog fordi den lød virkelig spændende. Det er en spændende bog, der samtidig er virkelig uforudsigelig! Der skiftes ofte synsvinkel, således man hele tiden får et bredt billede af begivenhederne. Ikke min favorit metode, men det fungerer egentlig ganske fint her. Slutningen er naturligvis alt for brat, så jeg venter spændt på at komme igang med at læse fortsættelsen.

Kan anbefales til andre der kan lide fantasy genren.

 

Barden Beedles eventyr – af J.K. Rowling.

I syvende og sidste bind af fortællingen om Harry Potter, får hans bedste veninde, Hermione Granger, af Albus Dumbledore foræret bogen “Barden Beedles Eventyr”. Bogen indeholder fem troldmandsfortællinger, hvoraf eventyret om De Tre Brødre kommer til at spille en afgørende rolle.

Som stor Harry Potter fan, var Barden Beedles eventyr, er en bog jeg bare skulle læse. Den består af fem små søde eventyr, og efter hvert eventyr er der skrevet et afsnit af Albus Dumbledore hvilket gør den lidt sjov at læse.

Kan anbefales til fans af Harry Potter serien, da den giver et lille kig ind i det at vokse op i den magiske verden.

 

Twilight – af Stephenie Meyer.

Bella flytter hjem til sin far, der bor i den regnfulde by Forks, og starter i den lokale skole. Her støder hun snart ind i de unge fra Cullen-familien, som er nærmest unaturligt blege. Der er desuden noget mystisk ved Edward – samtidig med at han er voldsomt tiltrækkende, virker han også faretruende.

Da det går for Bella, hvad der gemmer sig bag Edwards smukke ydre, bliver hun ikke bange. Men Edward er ikke den eneste vampyr i området, og nogle vampyrer er farligere end andre …

Denne serie har jeg efterhånden læst et utal af gange og her i sensommeren læste jeg den så igen. Jeg er vild med serien! Egentlig forstår jeg slet ikke Bella og de valg hun tager, men bliver alligevel draget af historien. Den bedste del i hele serien er efter min mening den del hvor man ser tingene fra Jacobs synspunkt.

En af de serier jeg elsker at læse og genlæse!


 

De næste bøger jeg skal igang med at læse:

Udover de sidste to bøger i Shadow Falls serien, har jeg et par stykker mere liggende som jeg tænker jeg vil læse bagefter.

books-22-red

The Hollows – af Kim Harrison

Siden de overnaturlige trådte frem i lyset, er verden blevet en del anderledes.
Rachel, som er heks, arbejder for Inderland Security.
Hun er dygtig til sit fag: at jage og pågribe de overnaturlige som bryder loven.
Desværre har Rachel ikke selv nemt ved at overholde reglerne, og har tit kontroverser med chefen som ofte er tæt på at fyre hende.Rachel får til sidst nok – og siger op.
Men det skulle hun aldrig have gjort!
Nu er Rachel nemlig jaget vildt.
Heksejagten er begyndt!

Rubinrød, Safirblå og Smaragdgrøn (Rubintriologien) – af Kerstin Gier

Det er hårdt at leve i en familie med mange hemmeligheder. Det mener i hvert fald den 16-årige Gwendolyn Shepherd, der må finde sig i lidt af hvert fra de kvindelige slægtninge, hun deler hjem med.En dag føler hun sig pludselig svimmel, og kort efter befinder hun sig i London i starten af det forrige århundrede! Her går det op for hende, at hun er familiens største hemmelighed.Langsomt forstår Gwendolyn, at hun – som en af de få – har arvet familiens særlige gen. Et gen, der betyder, at hun kan rejse i tiden. Men ikke nok med det. Hun er også udvalgt til at bringe fortiden i orden med hjælp fra den snobbede, arrogante, langhårede Gideon! Modvilligt begiver de to sig ud på et fantastisk eventyr, hvor Gwendolyn erfarer, at modsætninger tiltrækkes på tværs af tid, og at fortiden ikke altid er, hvad den giver sig ud for at være ..

Harry Potter og det forbandede barn del 1 & 2 – af J. K. Rowling

Harry Potter, drengen der overlevede, er nu en overbebyrdet ansat i Ministeriet for Magi, ægtemand og far til tre børn i skolealderen. Mens Harry kæmper med at lægge fortiden bag sig, må hans yngste søn, Albus, finde en måde at håndtere og leve op til sin fars ekstreme berømmelse. Da fortid og nutid smelter ildevarslende sammen, må både far og søn indse, at mørket nogle gange kommer fra uventede steder. 

Spektrum – af Nanna Foss

Hvornår startede det egentlig? Med den gamle dame der beskyldte os for verdens undergang? Med drømmen om de lysende hænder? Med kompasset der gav os brandsårene? Eller længe før?

15-årige Emilie tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse. Før Emilie får set sig om, har hun trekantede ar i håndfladerne, og hendes skolekammerater begynder at kunne uforklarlige ting. Eller er det bare indbildning?

Grænserne mellem drøm og virkelighed viskes ud, og Emilie prøver desperat at undgå at blive en del af kaosset. Men snart må hun indse sandheden. Det er kun et spørgsmål om tid …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.